Pedicure - Salon Nance

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Pedicure

Voetverzorging
Mijn naam is Nancy van Keimpema en ik ben een branche gediplomeerd pedicure.
Als pedicure zorg ik voor mooie verzorgde voeten. Ik behandel klachten zoals onder andere likdoorns, kloven, schimmelnagels, eelt en ingroeiende nagels. Verder kan ik ook cosmetische en SPA behandelingen toepassen.

Ik vind het belangrijk om mensen met mooie, gezonde en verzorgde voeten naar huis te laten gaan.

Om een afspraak te maken klik hier

ProVoet
Ik ben aangesloten bij ProVoet, de landelijke branche organisatie voor pedicures, die de kwaliteit van het beroep pedicure bevordert in Nederland.
http://www.provoet.nl/

Producten
Ik maak gebruik van en lever de producten van HFL.Wilde-Pedique

WILDE-PEDIQUE is een professioneel concept waarmee beschadigde teennagels gecorrigeerd kunnen worden en waarmee een blijvend en perfect resultaat nagestreefd wordt.
Met WILDE-PEDIQUE kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden op verantwoorde wijze. WILDE-PEDIQUE is een bijzonder elastische kunststof die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet of de teennagel. Dit betekend dat een teennagelcorrectie met WILDE-PEDIQUE op geen enkele wijze als storend wordt ervaren.

WILDE-PEDIQUE & MYCOSENAGELS
Deze WILDE-PEDIQUE bevat het wetenschappelijk getest anti-mycotische component- piroctone olamine. Testen met schimmels en gisten hebben uitgewezen dat het een kiemdodende werking heeft.

WILDE-PEDIQUE & FRENCH PEDICURE
WILDE-PEDIQUE kan eveneens gecombineerd worden met alle moderne laktechnieken. Vooral de combinatie met de trendy "french" is bijzonder geslaagd.

Veel voorkomende voetproblemen/ klachten

Likdoorns

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Over het algemeen wordt een likdoorn in een eeltplek gevormd. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten weg kunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken. Wanneer het zover terug in de huid is gegroeid en het komt tegen één van de vele zenuwuiteinden, zal dit zich uiten in een steek van pijn.

Eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag. Eelt wordt meestal veroorzaakt door overmatige druk en wrijving. Onder normale omstandigheden schilfert de hoornlaag aan de buitenkant regelmatig af. Door celdeling in de onderste laag van de opperhuid groeit de huid weer aan. Wanneer door druk de huidschilfers niet naar buiten weg kunnen, ontstaat er eeltvorming. Een dun laagje eelt is een natuurlijke bescherming van onze huid, maar als er een abnormale verdikking van eelt plaats vind, kan dit op den duur pijnlijk worden en een branderig gevoel geven. Dit komt vooral voor onder de bal van de voet en onder de hiel.

Ingroeiende nagel

Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen. Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. Hierdoor kan er ook eeltvorming in de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Zo'n ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk.

Schimmelnagels / Voetschimmel

We zijn altijd in contact met schimmels die in principe besmettelijk zijn. Huisstof bijvoorbeeld bevat vaak grote hoeveelheden schimmelsporen. Toch krijgt niet iedereen een schimmelinfectie. De een blijkt er veel gevoeliger voor te zijn dan de ander. De voornaamste bronnen van infectie zijn: zwembaden, douches van sporthallen en sauna's. Ook door het passen van schoenen kan men een schimmelinfectie oplopen.
Een schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat en kan muf ruiken. De nagel kan geel/bruin verkleuren en kan geheel of gedeeltelijk loslaten. De oorzaak is een schimmelinfectie.

Huidschimmel aan de voet wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd en begint meestal tussen de tenen. Soms jeukt het en kan er een onaangename geur ontstaan. Vervolgens kunnen zich kloven gaan vormen en kan het pijn gaan doen. Vanuit de tenen kan de schimmel zich verder uitbreiden over de tenen, de voetrug en voetzool.


Wist u dat

Voetafwijkingen zijn meestal niet aangeboren, maar ontstaan vaak door het dragen van slecht passende schoenen.
Het beste kunt u schoenen kopen in de namiddag. Mogelijk zijn uw voeten dan iets opgezet.
Koop de schoenen die bij het passen meteen comfortabel zitten.
Als u schoenen past, doe dit dan niet alleen zittend maar sta en loop er een paar passen mee.

Heeft u volgens de laatste mode leuke puntschoentjes gekocht, of is uw hak toch iets hoger of spitser dan goed voor u is, wissel uw schoenen dan wat vaker af.
Laat bij transpirerende voeten uw schoenen een dagje "rusten". Leer neemt ook vocht op en trekt u ze 's morgens weer aan, dan is de kans groot dat ze nog niet helemaal opgedroogd zijn.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu